1ο Γυμνάσιο Φλιππιάδας

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΙ

 • Νοεμβρίου 17, 2017

  Πολυτεχνείο 2017 - Εκδήλωση μνήμης

  Η σχολική μας γιορτή για την 44η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973,πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας με μεγάλη επιτυχία.Οι μαθητές μας παρουσίασαν μια διαφορετική γιορτή,συμμετέχοντας ολόψυχα στο θεατρικό δρώμενο «Εμένα με νοιάζει» του Θ. Μενεξέ και ερμηνεύοντας τα τραγούδια της ημέρας με τη χορωδία του σχολείου μας, ενώ με προβολή βίντεο το ιστορικό και τα γεγονότα του Πολυτεχνείου πλαισίωναν το δραματοποιημένο κείμενο. Περισσότερα

   

 • Οκτωβρίου 28, 2017

  Σχολική Γιορτή 28ης Οκτωβρίου 2017

  Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 το 1ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας τίμησε την εθνική επέτειο με μια εκδήλωση στην οποία ο ελληνικός λαός, πρώτα υπερασπίστηκε την ανεξαρτησία του εναντίον των ιταλικών δυνάμεων και στη συνέχεια, μετά την εισβολή των γερμανικών ναζιστικών στρατευμάτων, οργάνωσε ένα από τα μαζικότερα αντιστασιακά κινήματα στην Ευρώπη που οδήγησε στην απελευθέρωσή του, τον Οκτώβριο του 1944, χάρις στην καθολικότητα του χαρακτήρα του. Κα­θο­λι­κό­τη­τα στο χρό­νο, στο χώ­ρο, στις ηλικίες, στα φύλα, στην κοινωνική διαστρωμάτωση.  Αυτή την ηρωική αντίσταση του ελληνικού λαού τίμησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές του Σχολείου μας, αποδίδοντας ποιήματα, πεζά κείμενα, και τραγούδια εμπνευσμένα από τον ηρωικό αγώνα των ετών 1940 - 1944.

  Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν και τίμησαν με σεβασμό την ιστορική επέτειο.

  Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί
  Αναστασιάδης Περικλής - Παλιάτσου Ουρανία - Πριόβολος Θεοφάνης - Σταματοπούλου Νικολίνα  Εορτασμος επετειου της 25ης Μαρτίου 1821


  Η σχολική μας γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016.
  Η εκδήλωση για τον εορτασμό της θρησκευτικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου περιελάμβανε εφέτος την παρουσίαση των σημαντικότερων ιστορικών γεγονότων από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης έως την ίδρυση του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, πλαισιωμένη από σχετικό οπτικό (ζωγραφικοί πίνακες, εικόνες χειρογράφων, χάρτες κ.α.) και ηχητικό/οπτικοακουστικό υλικό (δημοτικά τραγούδια και έργα Ελλήνων μουσικοσυνθετών), πεζά και ποιητικά κείμενα εμπνευσμένα από τη μεγάλη διπλή εορτή του Ελληνισμού, καθώς και χορευτικά από την ομάδα λαϊκών και παραδοσιακών χορών του σχολείου μας.
  Την επιμέλεια του προγράμματος είχαν οι καθηγητές του σχολείου μας Κωνσταντίνα Παπακοσμά, Κουλτούκης Δημήτριος και Περικλής Αναστασιάδης.
  Πολυτεχνειο 2015 - Εκδηλωση μνημης.

  Η σχολική μας γιορτή για την 42η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015.Οι μαθητές μας παρουσίασαν το πρόγραμμα της γιορτής συμμετέχοντας ολόψυχα με την απαγγελία ποιημάτων και αποσπασμάτων σχετικών με τα γεγονότα της θλιβερής 7ετίας, ενώ με προβολή βίντεο, το ιστορικό και τα γεγονότα του Πολυτεχνείου πλαισίωναν την εκδήλωση ζωντανεύοντας τις ιστορικές εκείνες στιγμές. Την επιμέλεια της γιορτής είχαν οι καθηγήτριες Μαρία Ρέντζιου - Πηνελόπη Ρίζου. Περισσότερα

  ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

  Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2015 στην αίθουσα Τελετών του 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας, διοργανώθηκε και φέτος μια όμορφη εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για την πατρίδα και την ελευθερία και έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τα ιδανικά μας στον πόλεμο του 1940 και στα δύσκολα χρόνια της Ιταλογερμανικής κατοχής που ακολούθησαν.
  Παράλληλα έγινε η απόδοση της ΣΗΜΑΙΑΣ στη σημαιοφόρο και τους παραστάτες καθώς και η απονομή ΑΡΙΣΤΕΙΩΝ και ΒΡΑΒΕΙΩΝ στους μαθητές από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Χρήστο Τάγκα.
  Γιορτη για την επανασταση του 1821

  Την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 το σχολείο μας τίμησε τους ηρωικούς αγωνιστές της Επανάστασης του 1821. Η γιορτή μας άρχισε με το θεατρικό «Το ΣΚΕΤΣ» του Θοδωρή Παπαϊωάννου. Στη συνέχεια μαθητές παρουσίασαν το χρονικό της επανάστασης, απήγγειλαν ποιήματα και διάβασαν πεζά, ενώ η χορωδία του σχολείου συνοδευόμενη από μαθητές που έπαιζαν έγχορδα όργανα, ερμήνευσε σχετικά τραγούδια. Η όλη εκδήλωση πλαισιώθηκε με την προβολή επιλεγμένου οπτικοακουστικού υλικού που επιμελήθηκε η φιλόλογος του σχολείου μας Βασιλική Ανυφαντή.

  Σχολικη γιορτη για την επετειο του "ΟΧΙ"

  Με ιδιαίτερη προσήλωση οι μαθήτριες και οι μαθητές, ο σύλλογος καθηγητών και ο Διευθυντής του σχολείου και γονείς μαθητών παρακολούθησαν τη σχολική γιορτή για την επέτειο του ‘’ΟΧΙ’’, που έγινε τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων. Τη γιορτή μας τίμησε με την παρουσία του ο Σχολικός Σύμβουλος Παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου μας κ. Κωνσταντίνος Τσιαντής.

  Επιμέλεια εορτής: Αναστασιάδης Περικλής-Παλιάτσου Ουρανία- Πετσούκη Άννα-Πριόβολος Θεοφάνης.

  Πολυτεχνειο 2014, Εκδηλωση μνημης

  Η σχολική μας γιορτή για την 41η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας με μεγάλη επιτυχία. Οι μαθητές μας παρουσίασαν μια διαφορετική γιορτή, συμμετέχοντας ολόψυχα στο θεατρικό δρώμενο «Εμένα με νοιάζει» του Θ. Μενεξέ και ερμηνεύοντας τα τραγούδια της ημέρας με τη χορωδία του σχολείου μας, ενώ με προβολή βίντεο το ιστορικό και τα γεγονότα του Πολυτεχνείου πλαισίωναν το δραματοποιημένο κείμενο.