1ο Γυμνάσιο Φλιππιάδας

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ


 • Οκτωβρίου 2, 2017

  4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, 2 Οκτωβρίου 2017

  Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα υιοθέτησης ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής των παιδιών και εφήβων και στην προσπάθεια να παρακινήσει τους μαθητές να συμμετάσχουν σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την καλλιέργεια και ενίσχυση της ευεξίας, υιοθετεί το σύνθημα για την φετινή 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού :

  «Αθλούμαι – ΧαράΖω το μέλλον»
  Με άξονα τα παραπάνω, το 1ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας διοργάνωσε μια ημέρα γεμάτη δράσεις και δραστηριότητες , όπου οι μαθητές μπόρεσαν να συμμετάσχουν ,να διασκεδάσουν και να μάθουν.

  Χωρίς το άγχος της νίκης ή της πρωτιάς τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί ευχαριστήθηκαν την ημέρα και συμμετείχαν ενεργά.

  Ευχαριστούμε τον κ. Περικλή Αναστασιάδη που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης και όλους τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν τις δράσεις της ημέρας.

  Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του Γυμνασίου μας για τη συμμετοχή, τη συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα και τη ζωντάνια τους.

  Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΑΣΤΟΣ
  3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

  Tη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 στο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία οι εκδηλώσεις για την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με θεματικό άξονα «Σχολικός Αθλητισμός - Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα». Οι εκδηλώσεις διεξήχθησαν με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου κ. Χρήστου Τάγκα, των υπεύθυνων καθηγητών Φυσικής Αγωγής κ. Περικλή Αναστασιάδη κ. Σπυριδούλας Μπάθα και του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας.

  Οι δράσεις της ημέρας που αναπτύχθηκαν από όλους τους μαθητές του σχολείου μας ανά ομάδες αφορούσαν:

  • Aθλητικές δραστηριότητες.
  • Παιχνίδια και κινητικές δραστηριότητες.
  • Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς .

  2η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

  Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015, στο ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας οι εκδηλώσεις για την 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με θεματικό άξονα «Σχολικός Αθλητισμός - Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα» με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου κ. Χρήστου Τάγκα, των υπεύθυνων καθηγητών Φυσικής Αγωγής κ. Περικλή Αναστασιάδη κ. Σπυριδούλας Μπάθα και του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας.

  Οι δράσεις της ημέρας που αναπτύχθηκαν από όλους τους μαθητές του σχολείου μας ανά ομάδες αφορούσαν:

  • αθλητικές δραστηριότητες στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου (βόλεϊ – μπάσκετ), αγώνα ποδοσφαίρου σε χώρο του σχολικού συγκροτήματος, αποκομίζοντας βιωματικά όλα όσα ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.
  • Παρουσίαση, προβολή βίντεο σχετικά με τους Ολυμπιακούς αγώνες και συζήτηση για τα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Διαδραστικά παιχνίδια - αναστοχασμός για τις διαχρονικές αξίες του Ολυμπισμού μέσα από τα ολυμπιακά και τα παραολυμπιακά αθλήματα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.
  • Οι μαθητές άκουσαν και τραγούδησαν τον Ολυμπιακό Ύμνο.
  • Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και κινητικές δραστηριότητες – παιχνίδια, όπου συμμετείχε το σύνολο των μαθητών του σχολείου μας.

  1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

  Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014, στο σχολείο μας οι εκδηλώσεις για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με θεματικό άξονα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι» με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου κ. Χρήστου Τάγκα, του υπεύθυνου καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Περικλή Αναστασιάδη και του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας. Οι δράσεις της ημέρας που αναπτύχθηκαν, αφορούσαν αθλητικές δραστηριότητες στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου μας (βόλεϊ – μπάσκετ), προβολή ταινίας για το ρατσισμό και σχετική συζήτηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, αγώνα ποδοσφαίρου σε χώρο του σχολικού συγκροτήματος. Tέλος, ακολούθησαν ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί, όπου συμμετείχε το σύνολο των μαθητών του σχολείου μας. Η διάχυση των δράσεων για το μήνυμα της ημέρας επιτεύχθηκε μέσω παραγόμενου υλικού (αφίσας και πανό) από ομάδα μαθητών, και αφιερώνεται σ΄αυτό που αποτελεί αυτονόητη και δεδομένη αρχή των σύγχρονων δημοκρατιών: ότι η ανθρώπινη αξία είναι πέρα από φυλές, έθνη, τάξεις, ιδεολογίες, ικανότητες και ότι ο σεβασμός στη διαφορετικότητα συνδέεται με την καλλιέργεια της ανεκτικότητας, την ευγενή άμιλλα, την αλληλεγγύη, την κουλτούρα του διαλόγου.
  Διάκριση μαθήτριας του σχολείου μας Σταυρούλας Μαγκλάρα

  Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Καθηγητών του 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας συγχαίρουμε τη μαθήτριά μας Μαγκλάρα Σταυρούλα της Β΄ Τάξης, για τις φετινές διακρίσεις της στο αγώνισμα της αντισφαίρισης. Η μικρή αθλήτρια και πρωταθλήτρια Ελλάδας μεταξύ κοριτσιών της ηλικίας της (12 ετών) για το έτος 2011-2012, συμμετείχε στις 15-16/11/2012 στο Πανελλήνιο ΠρωτάθλημαJUNIORS MASTERS στην Αθήνα (ανάμεσα στις 8 καλύτερες από όλη την Ελλάδα), όπου και κατέλαβε τη 2η θέση. Από τις 31/1 έως τις 4/2/2013 ακολούθησε η συμμετοχή της στα Ομαδικά Χειμερινά Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα  (T.E. WINTER CUP) στο Rakovnik της Τσεχίας με την Εθνική Ομάδα τένις κοριτσιών κάτω των 14 ετών - συνολικά 3 κορίτσια στην Εθνική Ομάδα Κ14 - όπου και κατέλαβε με τις συναθλήτριές της την 8η θέση σε σύνολο 32 χωρών. Τέλος στις 13 Φεβρουαρίου του 2013 συμμετείχε στο Πανελλαδικό Πρωτάθλημα OΡΕΝ JUNIORS  που διεξήχθη στην Αθήνα (Ηλιούπολη) και κατέλαβε στο άθλημά της την 3η θέση στο ατομικό. Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Καθηγητών του σχολείου μας ευχόμαστε επιτυχίες και δύναμη για τους επόμενους αγώνες και καλή πρόοδο στα μαθήματά της.